Lazerle Leke Tedavisi Nasıl Olur?

Lazerle Leke Tedavisi Nasıl Olur?

Lekelenmenin sebeplerini basitçe aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalma
Bilinçsiz ve aşırıya kaçan makyaj yapma
Cilt üzerinde oluşan sivilce ve siyah noktaları bilinçsizce sıkma,yolma
Solaryum gibi suni yollarla deriyi bronzlaştırma
Cildin temizlenmesine gerekli özeni göstermeme
Vitamin eksikliğinden dolayı oluşan rahatsızlıklar
Hormonsal bozukluklar
Yaşlanmadan dolayı oluşan lekeler
Sonradan oluşan et benleri
Doğuştan olan ya da sonradan oluşan çiller
Doğum lekeleri
 
LAZERLE LEKE TEDAVİSİ HAKKINDA
Cilt üzerinde meydana gelen lekelerin cinsine, yayıldığı alana ve tedaviyi alacak kişinin cilt yapısına göre tedavi uygulanmaktadır. Lazerle leke tedavisinin uzunluğu yine aynı ölçütlere göre değişmektedir. 
Örneğin: Derinde bulunmayan bir leke için 2-4 seans yeterli olmaktadır. Ancak derinde bulunan bir lekenin yok edilmesi uzun sürmektedir. 4-8 seans arasında leke tedavisi uygulanmaktadır.
 
LAZERLE LEKE TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?
Lazerle leke tedavisi uygulanacak bölgelerin bronzlaştırılmaması gereklidir. Cilt bronzlaşmış ise lazer ile uygulanacak leke tedavisi ne yazık ki başarılı olamaz ve neticesinde yan etkiler ortaya çıkar.
Bu koyu tenli insanların lazerle leke tedavisinden yararlanamayacağı anlamına gelmemektedir. Çünkü sonradan icat edilen lazer cihazlarında koyu tenliler üzerinde de rahatlıkla uygulanabilmektedir. Yukarıdaki mesele kişinin kendi renginde olması için söylenmiştir. 
Lazerle leke tedavisinden sonra rahatlıkla günlük hayata dönülmektedir.
 
LAZERLE LEKE TEDAVİSİNDEN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Lazerle leke tedavisinden sonra mutlaka ama mutlaka cildi güneşten korumak gerekmektedir. Elbette güneş cildimiz için yararlıdır ancak günümüzde bu yarar abartıldığı için bilinçsizce güneş ışınlarına maruz kalınmaktadır. Güneşin bu etkisinden korunmak için yüksek faktörlü güneş kremleri ya da losyonları imdadınıza yetişecektir. Ek olarak ise şapka ve gözlük kullanımına özen gösterilmelidir. 
Lazerle leke tedavisi alan kişi tedavinin olduğu gün sudan da korunmalıdır. Takibindeki günlerde ise özellikle alkol bazlı kozmetik ürünlerinden özellikle kaçınılmalıdır.
 
LAZERLE LEKE TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR? 
Lazerle leke tedavisinde yan etki yok denecek kadar azdır. Tedavi sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar ve şişmeler meydana gelebilir. Ancak bunlar geçicidir.
Lazerle leke tedavisinden hemen sonra su ve güneş ile tedavi edilen bölgenin temas etmesi halinde şikâyetlerinize yenileri eklenecektir. Dolayısıyla cildi bunlardan korumak son derece mühimdir.
Bunun yanında lazerle leke tedavisi düzensiz cilt tonunu düzenlemede etkindir. İşlemden önce ya da sonra anestezi kullanımı gerekmez. Kişinin acı eşiği çok düşükse bu yola başvurulur. 
Ağrı ve hassasiyet oluşturması bir ihtimaldir ama genellikle karşılaşılmaz.  İşlem sonrası kişi günlük aktivitelerine rahatlıkla dönebilmektedir.
 

 

Lazerle Leke Tedavisi Nasıl Olur?