Lazerle Akne(Sivilce) Tedavisi:

Lazerle Akne(Sivilce) Tedavisi:

Akne ya da diğer ismi ile daha çok bilinen sivilce, kadın veya erkek her insanda bulunan ve özellikle ergenlik döneminde daha çok ortaya çıkan bir cilt problemidir.  Her insanda belli dönemlerde ortaya çıkabilen ve çeşitli besin tüketimleri ya da strese bağlı olarak ciltte görülmektedir. Lazerle akne (sivilce) tedavisi, cilt problemindeki tedaviyi hızlandıran ve iz kalma olasılığını azaltan başarılı bir yöntemdir. Sivilce tedavisinde tedavi süresini kısaltabilmek için ve tekrar eden sivilce şikâyetlerini engelleyebilmek için aynı zamanda ağızdan alınan ilaç tedavisini kullanamayan hastalar için lazer ve ışık tedavileri uygulanmaktadır. Lazerle yapılan bu tedavi 1 veya 3 hafta aralıklarla yapılabilmektedir. Tedavide kullanılan cihaza göre seans sayıları değişebilir ve sağlıklı ve iyi bir sonuç için en az 4 veya 6 seans önerilmektedir. Tedavi aşamasında ciltte hafif pembelikler veya kabuklanmalar görülebilir. Esmer tenlerde tüm lazer tedavilerinde olduğu gibi sivilce tedavisinde de dikkatli bir uygulama yapılmalıdır.  Lazer yöntemi ile deriye hiçbir şekilde zarar verilmeden deri altında bulunan yağ bezleri ısıtılarak yok edilir. Yağ kanallarının küçülmesi ve azalması sonucunda sivilcelerden kurtulabilirsiniz.
 
 Sivilce-akne tedavisinde amaç hastayı bir an önce iyileştirmek ve iz kalmamasını sağlamak olmalıdır. 
 
Lazerle sivilce (akne) tedavisinde kullanılan cihazlar hangileridir?
Radyofrekans 
Nd:YAG lazer
Q-switched Nd-YAG lazer
 
SİVİLCE VE İZLERİNE ÇÖZÜM NEDİR?
Yağlı ciltlerde bolca bulunan sivilcelerden kurtulmanın birçok yolu vardır. Öncelikle sivilceleri, lekeleri kesinlikle sıkmamalı, tırnaklarınızla oynamamalısınız. Bu durum daha çok mikrop kapmasına sebep olabilir. 
 
Sivilce lekelerini geçirmenin yolları:
Yüzünüzü mutlaka temiz tutmalısınız. 
Gece uyumadan önce yüz temizleyicileri ile yüzünüzü yıkayarak temizleyin.
Başkalarının havlusunu kullanmayın.
Aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Özellikle cips, çekirdek yada patates kızartması gibi yiyecekleri fazla tüketmemeye dikkat edin.
Yüzünüz gibi saçınızı da temiz tutun. Saçınızın yağlanmasını beklemeden yıkayın. Çünkü saç kirliliği de akne oluşumuna sebep olur.
Gündüz yaptığınız makyajla gece uyumamalısınız. Uyumadan makyajınızı temizleyin.
Bol su için.
 
 
Sivilce tedavisinde nasıl ilaç kullanılmalı? 
Sivilce (akne) tedavisi sırasında verilen ilaçları anlamak için içeriklerine bakabilirsiniz. Sivilcenin tipi ve şiddeti tespit edilmelidir. Sivilcenin tipine, şiddetine ve hastanın yaşına uygun bir tedavi düzenlenmelidir. 
 
Sivilce tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri nelerdir?
Sivilce tedavisinde gözeneklerin tıkanmasını engelleyen, bakterileri azaltan ve iltihabı dindiren A vitamini (retinoidler), antibiyotik ve kurutucu maddeler içeren ilaçlar cilde sürülerek uygulanır. Bu ürünler bazen ciltte soyulma, kuruluk, kızarıklık ve hassasiyet yaratabilir. Sivilce (akne) tedavisi sırasında ortaya çıkan bu tür deri tahrişleri geçicidir. Deride kalıcı leke ve izlere neden olmaz. Ancak deride kızarıklık, soyulmalar ve kaşıntı fazla olursa tedavi devam etmek zordur ve tedavi yarım kalabilir. Bu tür yan etkiler, nemlendirici ve yatıştırıcı kremler kullanılarak engellenebilir.
 
 

 

Lazerle Akne(Sivilce) Tedavisi: